4 måder at kombinere farver på


af Cecilie Kjer

Den populære kombination af uld og mohair er så flot og elegant, fordi mohairen skaber et fantastisk farvespil. Men det er ikke altid nemt at forestille sig, hvordan selve strikken kommer til at se ud med forskellige farvekombinationer. Du får her fire måder, du kan kombinere farver på til for eksempel PetiteKnits Maude Tee, Ingen Dikkedarer Sweater eller Friday Slipover.

Strik af Esther i armygrøn og Angel i beige

1. Den sikre

Et sikkert valg, som altid bliver en succes er garner med "tone i tone"-farver. Det vil give liv til dit strik med en fin, underspillet melering. Den populære elfenbensfarvede uld/bomuldsblanding Esther sammen med silk mohairen Angel i beige vil skabe et helt enkelt udtryk, som klæder de fleste.

Esther, by Permin i farven Elfenben og Angel, by Permin i farven Beige
Esther: Elfenben - Angel: Beige

2. Den douchede

En farve kan tones ned og give et fint douchet udtryk ved at vælge det ene garn i en farve og det andet garn i beige. Den armygrønne Esther sammen med en tråd beige silk mohair eller den elfenbensfarvede Esther sammen med en silk mohair i lilla vil give et strik med farve, uden at det bliver for meget. Leg med garnerne og prøv en nedtonet kombination - det er nogle gange det bedste. 

Esther, by Permin i lys army og Angel by Permin i Beige
Esther: Lys army - Angel: Beige

3. Farver tæt på hinanden

Farver ved siden af hinanden i farvecirklen (uden, at det bliver alt for nørdet) passer bare godt sammen. Skab nye farver ved at blande to forskellige farver, der ligger tæt på hinanden. Silk mohairen i lys lilla kunne give et frisk og sommerligt pust til den lyseblå Esther.


Esther: Lyseblå - Angel: Lys lilla

4. Den kontrastfyldte

Kontrastfarver kan give noget, der clasher, men spiller godt sammen. Det giver et skønt og vildt mix af farver, som forstærker hinanden. Man skal være lidt påpasselig med kontrastfarver, fordi noget bare ikke fungerer. Men prøv for eksempel den brune Esther sammen med en tråd Angel i jeansblå for at skabe orange/blå-kontrasten.  

Brun Esther by Permin, Jeansblå Angel by Permin
Esther: Brun - Angel: Jeansblå 

Bliv sikker i dit valg med en garnprøve 

Har du lyst til at prøve en farvekombination af, kan du bestille en lille garnprøve. Så undgår du at bruge mange penge på garn til et projekt, der ikke bliver godt.

Hvordan prøver jeg garnet?

For lige at se, hvordan farverne ser ud sammen kan vælge en garnprøve med 1 meter garn. Hold de to tråde garn sammen og vikl dem mange gange rundt om din finger - sådan kan du prøve, om farverne ser flotte ud sammen.

Vil du være helt sikker på, at dit strik bliver, som du gerne vil have det, kan du bestille en garnprøve med nok garn til at lave en strikkeprøve. På den måde kan du både prøve farverne og også sikre dig, at kombinationen passer til en bestemt opskrift. Så er du også helt klar til at gå i gang, når garnet til strikkeprojektet kommer. 

Mangler der en garnprøve? 

Smid en kommentar eller kontakt os, hvis der er en garnkombination, du synes, vi mangler. Vi laver gerne en specialordre til dig, der har lyst til at prøve noget nyt. 

Find garnprøverne under Prøv garnet.

Du vil måske også synes om

Er du kreativ?
Er du kreativ?
Vi opfordrer til kreativitet Se muligheder. Vær kreativ. Skab dit eget. Brug kreativiteten. Kreer. Men helt ærligt, s...
Læs mere
Billigt bæredygtigt garn
Billigt bæredygtigt garn
Kan det nu passe? Og ja, det kan det faktisk - du har nu muligheden for at tage et valg om at gøre noget godt for vor...
Læs mere
7 forslag til garn til Stockholm Knitalong
7 forslag til garn til Stockholm Knitalong
Er du mon ligeså vild med PetiteKnits Stockholmserie, som jeg er? Selvom vestetrenden ikke gik rent ind hos mig fra s...
Læs mere

Indsend en kommentar